tiistaina, elokuuta 25, 2009

Radioon

Otsikolla Lyhytelokuvia ja dokumentteja historian sivuilta tänään tiistaina 25.8.2009, Yle Radio 1, Kultakuume 15.15-15.55. Juontajana JP Pulkkinen.

"Tiistain Kultakuumeessa perehdytään kotimaisen dokumentti- ja lyhytelokuvan historiaan vuosilta 1904 - 1944. Aiheesta kirjan kirjoittaneet Jari Sedergren ja Ilkka Kippola vierailevat lähetyksessä kertomassa, ketkä tekivät dokumentteja ja lyhytelokuvia, ja kenelle niitä tehtiin. Tutustumme myös veneenvalmistuksen historiaan Turun telakalla, josta on 1800-luvun lopulta alkaen lipunut laineille toinen toistaan kauniimpia huviveneitä. Kolumnistina on Juha Hurme."

Tarkennusosio Ylen Kultakuume-sivuilta:
"Jari Sedergrenin ja Ilkka Kippolan Dokumentin ytimessä on perusteos, joka pureutuu laajaan, mutta lähes tutkimattomaan aineistoon. Dokumentin ytimessä käy läpi suomalaisen dokumentin ja lyhytelokuvan historiaa vuosina 1904 - 1944. Se elokuva-aarteisto, joka televisiossa kuitataan yleensä vain arkistomateriaalina, kytketään kirjassa yhteyksiinsä. Ketkä dokumentteja ja lyhytelokuvia tekivät, kenelle ja millä ehdoilla? Sedergren ja Kippola ovat Kultakuumeen tiistain lähetyksen vieraina."

Koska kyse on suorasta lähetyksestä, en pääse Espoo Cinéen tänään. Eilen sentään kaksi elokuvaa: Jukka-Pekka Valkeapään taiteellinen Muukalainen tuli vihdoinkin nähdyksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilmoittaudun kuunnelleeksi. Hyvin mielenkiintoinen rouhaisu aiheeseen; ihan syntyi mielihalu paneutua paremminkin asiaan. Se lienee parhaiten toteutettavissa ns. hyvinvarustetun kirjakaupan kautta.
Veikko-setä

Jari Sedergren kirjoitti...

Juuri näin.