maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Positiivisia uutisia

Kiitos vain tästäkin positiivisesta uutisesta maailmalta Ylen kautta:

"Itsemurha-iskujen ja pommi-iskujen määrä on vähentynyt Irakin pääkaupungissa selvästi viime vuodesta. Maan pääministerin Nuri al-Malikin mukaan iskuja on jopa 77 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna."

Aiemminhan FBI:n analyytikot olivat laskeneet, että Irakin kuolemanluku oli asukaslukuun suhteutettuna pienempi kuin esimerkiksi Washington D.C.:n, Baltimoren tai Detroitin vastaavat. Ennen hirmumyrskyn tyhjennystä New Orleans oli Yhdysvaltain vaarallisin elinpaikka: sen kuolinluvut olivat Irakiin verrattuna kaksinkertaiset. On tälle lepsu lähdekin.

Joka tapauksessa Iraq Body Count osoittaa huimia lukuja. Nyt ollaan jo talvi- ja jatkosodan lukemissa.

Näiltä sivuilta viime lauantain saldo, joka valossa Irakin pääministerin puhe saa perspektiiviä: 42 kuollutta.

Baghdad: tienvarsipommi 2, Baladiyat; mies ammuttu autoonsa, Adil; 3 "herännyttä" jäsentä kuollut Yhdysvaltain ilmaiskussa, Yathrib; eräs siviili kuollut savassa ilmaiskussa; yhteensä 6 ruumista.
Diwaniya: US-lentokone pommittaa kaksi kotia, 10:n lapsen isä kuolee.
Baquba: 2 asemiesten surmaamaa; 4 ruumista.
Mosul: 4 kuoli tienvarsipommissa; asemiehet tappavat poliisin.
Balad Ruz: tienvarsipommi tappoi 2 poliisia.

3 kommenttia:

a-kh kirjoitti...

Sivistyksen etuvartioissa, missä kulttuurilla kerskaillaan, tiedekin vain kehitellä koettaa uudet keinot joilla surmataan.

Hurma kirjoitti...

Vaikka Irakia ei varsinaisena onnelana ole voinut pitää ennenkään, olisi kiva nähdä väkivaltatilastoja esimerkiksi vuodelta 2002. Siis ennen amerikkalaisten maahantunkeutumista.

Ripsa kirjoitti...

Saddam oli amerikkalaisten ja varsinkin ranskalaisten ystävä ennen ensimmäistä Irakin sotaa, sitten tulivat jo YK:n pakotteet, jotka kohdistuivat köyhiin ja lapsia kuoli ilmeisesti kuin kärpäsiä.

Kaikesta oli puutetta.

Ja Saddamilla oli omat vankilansa tupaten täynnä paitsi toisinajattelijoita niin myös tavallisia köyhiä rikollisia jotka varastivat saadakseen ruokaa tai lääkkeitä.

Sellaista todellisuutta se on aina rikkaan maan köyhillä. Missä päin maailmaa vain.